Voorbeeld sollicitatiebrief administratief medewerker

Om aangenomen te worden als administratrief medewerker moet je eerst een sollicitatiebrief schrijven. Hier een voorbeeld sollicitatiebrief administratief medewerker.

Voorbeeld Sollicitatiebrief Administratief Medewerker

Hieronder vind je voorbeeld van een sollicitatiebrief voor een vacature van administratief medewerker. Let op: het is een voorbeeld! Neem hem niet letterlijk over maar pas hem aan zorg dat de brief bij jou past. In dit voorbeeld wordt gereageerd op een functie van financieel administratief medewerker bij een bedrijf met minder dan 50 werknemers.

De schuingedrukte tekst in de voorbeeld sollicitatiebrief is commentaar. Dit hoort niet bij de brief.

Geachte heer/mevrouw,

Mijn vader heeft me al vroeg leren hoofdrekenen. Die vaardigheid heb ik uitgebreid en uitgebouwd en nu wil ik graag reageren op uw vacature voor financieel administratief medewerker.

Met deze zin trek je de aandacht. Het is geen standaardzin zoals je die in iedere brief ziet. Wees origineel!

 

Mijn naam is Jan Klaassen en ik heb twee jaar geleden mijn MBO opleiding financieel administratief medewerker afgerond. Na mijn opleiding heb ik werkervaring opgedaan bij de afdeling financiƫn van bedrijf X. Hier heb ik veel praktijkervaring opgedaan en deze zou ik graag bij uw organisatie inzetten.

Deze alinea geeft aan wie je bent, dat je het gevraagde MBO diploma hebt en dat je relevante werkervaring hebt. Dit vinden veel werkgevers interessant. Door te schrijven dat je praktijkervaring hebt ben je een interessante kandidaat.

 

 

In uw vacature las ik dat u op zoek bent naar een financieel administratief medewerker met enkele jaren werkervaring. Mijn werkervaring heb ik opgedaan bij bedrijf X. Hier bestonden mijn dagelijkse taken uit het controleren en versturen van facturen, nalopen van de urenadministratie en het ondersteunen van een junior controller. Doordat het bedrijf internationaal zaken deed heb ik ook met enkele klanten in het Engels gecorrespondeerd.

Hiermee laat je zien dat je voldoet aan de vacature. Je geeft aan wat je gedaan hebt en dat je Engels kunt spreken. Maak deze alinea niet te lang maar laat wel zien wat je kan!

 

Graag zou ik met u door mijn CV lopen om nog eens te laten zien dat deze goed aansluit bij uw vacature. Ik hoop u snel te mogen ontmoeten op een gesprek op uw kantoor.

Vraag in de laatste alinea om actie: je wilt uitgenodigd worden! Misschien vind je de alinea wat arrogant maar zo is deze niet bedoeld. Door nu wat te bluffen kan je de uitnodiging krijgen en je daar verder bewijzen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Ruimte voor je handtekening

 

Jan Klaassen

Nogmaals: dit is een voorbeeld sollicitatiebrief administratief medewerker. Het is geen kant-en-klare oplossing die je zo kunt versturen. Let op de vacature, jouw eigen capaciteiten en schrijf een interessante brief die niet direct in de prullenbak beland.

 

Relevante links

Het AIVA model om sollicitatiebrieven te schrijven

Interessante openingszinnen voor je sollicitatiebrief

73 thoughts on “Voorbeeld sollicitatiebrief administratief medewerker”

Comments are closed.

Alles over de administratief medewerker: een van de belangrijkste medewerkers van een organisatie!